מי לא אוהב משהו ירוק צמחוני מטוגן?
טוב, אתם כבר יודעים שאני חולמת על תאילנד כל הימים. תמיד מתכננת את הטיול הבא, למקרה שהוא יפול עלי פתאום.
וביום סגריר נדיר בערבה, כאשר אני מתגעגעת לטעמים. אין ברירה אלא לאלתר את תאילנד אצלי במטבח..
מיד התנפלתי על שקית בצל ירוק מהצרכניה והנה אני מכינה חטיף תאילנדי מטוגן. מה כבר יכול להיות לא טעים בחטיף תאילנדי מטוגן?
(במקור התאילנדי מכינים מירק שהוא משהו בין בצל ירוק לעלי שום).
את המאכל הזה, אני מגלה בדרך כלל בשוק, כשאני ממש רעבה וסביבי מליוני דוכני אוכל שאינני יכולה לאכול. (צמחונית אדוקה)
ואז לפתע, בקרן זווית, אני מזהה את המחבת הגדול ובו מטגנים את הדמפלינג הטעימים האלה.
Kanom Guchai Tod מציל אותי בכל פעם מחדש.
בקערה: ערבבתי בצל ירוק חתוך (במתכון האמיתי – בצל ירוק תאילנדי שהוא מעין הכלאה בין בצל ירוק-עירית ושום. הוספתי את התבלינים הנדרשים: סוכר – כמובן. כי כמעט ואין מאכל תאי ללא. (במקרה שלי, הוספתי סוכר קוקוס).
רוטב סויה (ללא גלוטן, אצלי במטבח). מלח, אבקת סודה לשתייה לשמירת הצבע העז. שמן (התלבטתי איזה שמן? מה שמן זית?… אז הוספתי שמן שומשום שמתקשר יותר למזרח). מעט אבקת שום – ליצירת טעם כמו שום… ערבבתי היטב והשהתי לרבע שעה.
בסיר קטן ועל אש קטנה הכנתי רביכה ממים , קמח אורז (היה לי רק קמח אורז מלא… אין ברירה – זה יצליח) וקמח טפיוקה. מערבבים עד שנוצרת מעין דייסה. אותה מערבבים עם הבצל הירוק וקדימה לכלי אידוי.
אחרי המתנה קצרה לעיסה שמתמצקת לה בעדינות בכוח האדים, מתקבלת עיסה מוצקה יחסית, אותה ניתן לחתוך לנתחים ולטגן בזהירות על אש קטנה במחבת גדולה.
טוב… אני לא ממש מוצלחת כמו התאילנדים, אבל אפשר להסתפק בטעימה קטנה לתגבור הגעגוע.
ומכיוון, שאת המתכון למדתי מיוטיוב. הנה הקישור לשפית אחת מופלאה ביותר, אשר מלמדת אותנו מתכונים תאילנדים האמיתיים.
בתאבון…
למתכון סום טאם ג'ה – סלט פפאיה צמחוני, אשר מרגיש נכון עם הירוק המטוגן הזה – לחצו כאן.