אם יש משהו שכן אהבתי בויטנאם - הרי היו אלה ה"פרש רולס"
טיול של חודש בויטנאם, לא השאיר אותי נפעמת. אולי כי היה זה חודש ינואר, אשר פחות מומלץ לטיול. אולי המלונות, שלא היו מפנקים כפי שאני רגילה, אולי כי אני חובבת תאילנד במקור. בכל מקרה, כן אהבתי את הרעיון של: "פרש רולס". בויטנאם הם הוגשו כיריעות בצק אורז דקיקות ומבחר מוצרים טריים למילוי, לצד רוטב טעים.
כשחזרתי הביתה, אימצתי את הרעיון.
וכך זה קורה אצלנו בבית:
רשימת מצרכים וראו עצמכם חופשיים לגוון, לשנות ואו להשמיט:
רצועות דקיקות של גזר, צנון, מלפפון ,קולרבי (או מה שיש במקרר)
איטריות שעועית מושרות במים לפחות כשעה, עד ריכוך.
עלי בזיל טריים – ממש ממש חשוב.
אפשר לגוון בעלי נענע, טרגון או כל תבלין שאתם אוהבים.
נבטים טריים. אגוזים, שקדים, זרעי חמניה, דלעת וכדומה, קצוצים, מטוגנים במעט שמן זית עם תיבול עדין בשום, סוכר קוקוס ומלח. רצוי להכין מראש ולקרר.
ג'ינג'ר מסוכר קצוץ – מוסיף נגיעת מתיקות.
משחת וואסבי: אני מכינה ממעט אבקה מומסת במים עם מעט סוכר. מוסיף מעט עניין למנה.
דפי אורז (במקרה שלי, מקפידה שיהיו ללא גלוטן, כלומר מאה אחוזי קמח אורז, ללא תוספת קמח חיטה.(אגב, בויטנאם מאוד שכיח לראות כיצד מכינים את עלי האורז בצורה מסורתית).
עורמים את כל החומרים מסודרים מראש. מטרידים איזה איש יקר ממנוחתו. איש אשר אוהב לגלגל וליצור רולים אחידים במראם.
לוקחים יריעת אורז ומרטיבים קלות במי ברז. משטחים על צלחת וממלאים:
תחילה בירקות, אטריות השעועית, מפזרים למעלה את תערובת האגוזים, כשני עלי בזיל וכמה טיפות מרוטב הוסאבי.
כשלקחנו הפלגה במפרץ היפה אך המאכזב – הלאלונג-בי. יפה – כי כך הוא. מאכזב- בגלל כמויות התיירים הבלתי אפשריות ובכלל כי הכל שם תיירותי עד זוועה. ותאכלס, בתאילנד, יש נופים כאלה, בקטנה ובשקט. בקיצור, בהפלגה איתגרו את התיירים בהכנת אגרולים. לרובם לא היה מושג איך לגלגל.
אז הנה: שמים מעט מילוי ליד קצה יריעת האורז. מגלגלים גילגול אחד ואז מקבלים פנימה את הקצוות ורק אז ממשיכים לגלגל עד הקצה. לא תורה גדולה.
שימו לב, לא להצמיד רול לרול, כי הם יידבקו. אם מכינים מראש, יש לעטוף בנילון נצמד, מחשש יובש.
כיף כיף, למרות הטירחה. בתאבון